- 1404/02/17 ثبت نام ترم تابستان سال 1404 دانشگاه علوم پزشکی هوشمند (20 خرداد لغایت 3 تیرماه 1404)
- 1404/02/16 دعوت از شرکت های هوش مصنوعی جهت مشارکت در این کنگره
- 1404/02/16 کارگاه تخصصی «کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت مراقبتهای بهداشتی» برگزار میشود
- 1404/02/15 دعوت از محققان و علاقه مندان پزشکی و هوشمصنوعی برای حضور در این کنگره
- 1404/02/15 برگزاری کارگاه تخصصی با محوریت نظام حمایتی شرکتهای دانشبنیان و ظرفیتهای قانونی در حمایت مالیاتی
- 1404/02/15 برگزاری سمپوزیوم نقش مدلهای زبانی بزرگ بهعنوان دستیار آموزشی نوین در آموزش علوم پزشکی در بیست و ششمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی
- 1404/02/15 برگزاری کارگاه تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رابطهای مغز-رایانه
- 1404/02/14 برگزاری کارگاه تخصصی: تجزیه و تحلیل تصاویر پزشکی با استفاده از یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق
- 1404/02/13 کارگاه تخصصی: بهبود میکرولرنینگ با هوش مصنوعی؛ سفارشیسازی محتوای یادگیری غوطهور برای تجربیات یادگیری بهینه
- 1404/02/13 فناوریهای شفاف، قابل اطمینان، بدون سوگیری و ایمن در هوش مصنوعی برای پزشکی (همراه با مثالهای کاربردی)
شاخص های جدید علم سنجی
شاخصهای علمسنجی کدامند؟
پژوهشگران علمسنجی پیوسته تلاش میکنند تا کیفیتها را به صورت کمیتهایی نشان دهند که بیانگر آن کیفیت باشد. این معیارهای کمی در علمسنجی با عنوان “شاخص” شناخته میشوند. اهمیت شاخصها عبارت است از: بررسی عملکرد، تأثیرگذاری، رتبهبندی، مقایسه و ارتقاء افراد در محیطهای آکادمیک. علمسنجی تنها متکی بر مقالات علمی نیست، منابع علمی دیگر مانند کتابها، پروانههای ثبت اختراع، پایاننامهها، گزارشهای دولتی و … میتوانند مبنای مطالعات علمسنجی قرار بگیرند. در علمسنجی همچنین شاخصههای انسانی(نسبت تعداد محققان به جمعیت کشور و …)، شاخصههای اقتصادی(نسبت بودجه پروژه به کل بودجه کشور، سرانههای پژوهشی افراد و دانشگاهها و …)، شاخصههای اجتماعی (رفتارهای تولید و استناد پژوهشگران و …) مد نظر قرار میگیرد. شاخصهای مختلفی در علمسنجی برای بررسی فعالیت علمی(Scientific Activity) افراد، سازمانها، کشورها و … وجود دارد که در زیر به این شاخصها پرداخته میشود.
شاخصهای جدید علمسنجی عبارتند از:
- شاخص اچ (H Index)
شاخص اچ به لحاظ سادگی، سهولت، کاربرد و داشتن مزایای متعدد نسبت به سایر روشها در دستیابی به یک عدد معین مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. شاخص اچ به این پرسش پاسخ میدهد که هر یک از پژوهشگران به تنهایی چه نقشی در پیشبرد و گسترش مرزهای علوم در حوزههای مختلف دانش بشری دارند؟ در اصل شاخص اچ با استفاده از شمارش استنادها به حاصل کار یک پژوهشگر در طول حیات وی امتیاز میدهد. این شاخص همزمان هم به کمیت (تعداد مقاله) و هم به کیفیت (تعداد استنادها ) اهمیت میدهد. اندازهگیری دقیق شاخص اچ به میزان جامعیت پایگاهها بستگی دارد.
شاخص H تنها مقالاتی را شامل میشود که تعداد استناد به هر یک از آنها برابر با H یا بیشتر از آن است، بنابراین شاخص متعادلتری است. شاخص Hیک پژوهشگر، شامل Hتعداد از مقالات اوست که به هر کدام از آنها حداقل H بار استناد شده باشد. برای مثال اگر یک نویسنده، ۶ مقاله داشته باشد که به هر یک حداقل ۶ بار استناد شده باشد، شاخص H آن نویسنده، ۶ خواهد بود. برای به دست آوردن عدد H ، پس از انجام جستجو، باید مقالات را بر حسب استناد به ترتیب نزولی مرتب کرد و شماره مقاله را با تعداد استنادها مقایسه نمود تا تعداد استناد مساوی یا بیشتر از شماره مقاله باشد.
- شاخص ام (M-Index) :
شاخص هیرش هر پژوهشگر به طول مدت فعالیت پژوهشی وی بستگی دارد. زیرا با گذشت زمان، تعداد مقالات و استنادها به آن افزایش می یاید. به همین جهت، برای مقایسه پژوهشگران در مراحل مختلف دوره فعالیت آنها، شاخص M معرفی شد. این پارامتر در نتیجه تقسیم شاخص هیرش هر پژوهشگر بر سن علمی وی به دست می آید. منظور از سن علمی، شمار سال هایی است که از زمان انتشار اولین مقاله او می گذرد.
- شاخص جی (G Index)
این شاخص توسط “لئو اگه” برای اندازهگیری کمّی برونداد علمی پژوهشگران علم فیزیک و سایر پژوهشگران پیشنهاد شده است. شاخص جی با استفاده از مجذور تعداد مقالهها و مقایسه آن با مجموع استنادها در محاسبات، در واقع مقالههای پراستناد یک پژوهشگر را برجستهتر میکند.
شاخص جی بالاترین تعداد ( g ) مقالات است که ۲ بار یا بیشتر به آن استناد شده باشد. این شاخص با استفاده از ضرایب خود، سعی دارد تا از تأثیر مقالههای پراستناد و کم استناد بر نتیجهگیری بکاهد و یکی از نواقص شاخص H را برطرف نماید. شاخص g برابر است با بالاترین رتبه در لیست نزولی مقالات به ترتیبی که g مقاله اول حداقل تعداد g۲ استناد دریافت کرده باشند و مجموع استنادهای مقالهها تا g ، بزرگتر یا مساوی g۲ باشد.
- شاخص وای (Y-Index)
شاخص وای برای ارزیابی سهم انتشارات نویسندگان، موسسات و کشورها بکار می رود. این شاخص به تعداد انتشارات نویسنده اول (corresponding author publications, RP) و انتشارات نویسنده مسئول (First author publications, FP) مربوط می شود. شاخص وای شامل دو پارامتر است: عملکرد انتشار، j، که به کمیت انتشار مربوط می شود و شخصیت انتشار، که به نسبت انتشارات نویسنده مسئول به انتشارات نویسنده اول را مشخص می کند.
- ارزش متیو (Mathew- value)
یکی از شاخص های جدید علم سنجی است که توسط موییج (mooij) در سال 2006 معرفی شد. در حقیقت، این شاخص، شکل اصلاح شده ضریب تاثیر است که آن را در یک دوره پنج ساله و در موضوعی خاص محاسبه می کند. نحوه محاسبه آن تقسیم تعداد استنادها به مقاله های یک نشریه در یک دوره پنج ساله بر تعداد مقاله های همان نشریه در همان دوره زمانی است که عدد حاصل را با همین نسبت ها در کل حوزه مورد پژوهش اندازه گیری می نماید. تعداد استنادها به کل مقالات یک نشریه در یک دوره پنج ساله، W؛ تعداد کل مقالات این نشریه در همین دوره پنج ساله، X؛ تعداد استنادها به مقالات آن نشریه در یک حوزه موضوعی خاص، Y؛ و تعداد کل مقالات این حوزه را Z مینامیم.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس: