• 1404/02/24 - 23:56
  • بازدید: 13
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوری پزشکی در دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی:

استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تأمین مالی پروژه‌های هوش مصنوعی در سلامت کشور ضروری است

دومین کنگره‌ی بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه 1404 با حضور دبیر ستاد زیست فناوری ریاست جمهوری، رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی، قام مقام شرکت همراه اول و نیز جمعی از پیشکسوتان، اندیشمندان و متخصصان داخل و خارج کشور در مرکز همایش های ایران آغاز به کار کرد.

 

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند-دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوری پزشکی ریاست جمهوری از لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تأمین مالی پروژه‌های هوش مصنوعی در سلامت کشور و حمایت از صندوق‌های سرمایه‌گذاری خبر داد.

 دکتر مصطفی قانعی عصر چهارشنبه در افتتاحیه «دومین کنگره‌ی بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی» با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در علوم پزشکی از برنامه‌های متنوع این ستاد برای توسعه و به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در کشور خبر داد.

وی با تأکید بر اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌طور جدی پیگیر توسعه هوش مصنوعی در کشور است، اظهار داشت: هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف سلامت از پیشگیری تا تشخیص و درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، نقشی حیاتی دارد.

دکتر قانعی اظهار داشت: ستاد زیست فناوری ریاست جمهوری  به ‌طور خاص در حوزه‌های مختلفی مانند تصویربرداری پزشکی، صنایع دارویی، تجهیزات پزشکی، جراحی، پرستاری در منزل، قلب و عروق، نفرولوژی، علوم اعصاب و توانبخشی برنامه‌ریزی کرده است.

 وی افزود: با توجه به رشد اقتصادی کشور، هدف‌گذاری شده است که ۸ درصد از این رشد توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه هوش مصنوعی در سلامت محقق شود.

دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوری پزشکی ریاست جمهوری با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها از جمله در تشخیص بیماری‌های دندانپزشکی و جلوگیری از تقلب در بیمه‌ها، گفت: کشورهای پیشرفته مانند چین با سرمایه‌گذاری‌های کلان در این حوزه، نقشه‌راه‌هایی  را برای بهبود سیستم‌های بهداشتی خود ترسیم کرده‌اند و ضروری است کشور ما نیز در این راستا گام‌های جدی بردارد.

وی ادامه داد: در زمینه ربات‌های جراح، دستیار پزشک، امور اداری، ابزار پزشکی و تشخیص بالینی، کشور ما در حال همکاری با شرکت‌های مختلف است تا استفاده از هوش مصنوعی را در این حوزه‌ها توسعه دهد.

دکتر قانعی به ضرورت سرمایه‌گذاری و تقویت زیرساخت‌ها در این حوزه اشاره کرده از تلاش‌های معاونت علمی و فناوری در حمایت از این پروژه‌ها خبر داد.

دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوری پزشکی ریاست جمهوری همچنین از طراحی برنامه‌ای برای ساخت بیمارستان‌های هوشمند در کشور خبر داد و گفت: بر اساس این برنامه، تمامی بیمارستان‌های جدید باید پیوست هوشمندی داشته باشند تا کشش بازار و نیاز به این فناوری را در کشور ایجاد کنند و این پروژه می‌تواند به سرعت الگوهای موفق جهانی را در کشور نهادینه کند.

وی در ادامه به چالش‌های موجود در نظام سلامت کشور اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات بزرگ کشور، کمبود متخصصان در برخی رشته‌ها، به‌ویژه در مناطق دورافتاده است که با کمک هوش مصنوعی می‌توان این مشکل را حل کرده و از نیروهای متخصص در سراسر کشور استفاده کرد.

دکتر قانعی همچنین به توافق با بیمه‌ها برای کاهش هزینه‌ها با استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار، می‌توان در هزینه‌های بیمه سلامت تا ۴۰ درصد صرفه‌جویی کرد. این مدل‌ها به کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی سیستم سلامت کشور کمک خواهد کرد.

وی در ادامه به اهمیت یادگیری از تجارب جهانی در این حوزه پرداخت و گفت: برای پیشرفت در این زمینه، باید به بررسی موفقیت‌های کشورهای پیشرفته در این حوزه پرداخته و از آن‌ها الهام بگیریم تا بتوانیم در این راستا به دستاوردهای اقتصادی و علمی ملموسی برسیم.

دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی در ادامه به چالش‌ها و فرصت‌های موجود در راه توسعه هوش مصنوعی در حوزه سلامت کشور اشاره کرد و گفت: برای موفقیت در این زمینه، اولین گام، رفع موانع رگولاتوری و بهبود فضای کسب‌وکار است که با توجه به حمایت‌های دولت و مجلس از برونسپاری موضوعات مختلف، این موضوع به‌عنوان مبنای اصلی پروژه‌ها قرار خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: تأمین مالی پروژه‌های مربوط به هوش مصنوعی در سلامت نیازمند استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی بوده، هدف این است که به جای اتکا به دولت از سرمایه بخش خصوصی استفاده کنیم. و در این راستا صندوق‌های سرمایه‌گذاری باید به تأمین مالی پروژه‌ها کمک کنند تا استراتژی‌های مشخصی برای پیشبرد کار ایجاد شود.

دکتر قانعی همچنین از لزوم حمایت از زیرساخت‌های داده سلامت و شتاب‌دهنده‌ها خبر داد و افزود: ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع و محصولات فناورانه توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است و برای پیشبرد این اهداف باید حکمرانی و سیاست‌های مناسبی را برای توسعه این بخش‌ها شکل داد.  

وی بر لزوم تعریف یک اکوسیستم یکپارچه برای حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: این اکوسیستم باید شامل دولت، بخش خصوصی، ستاد، خیریه‌ها، شبکه پزشکان، آزمایشگاه‌ها و بیماران باشد. هر یک از این نهادها باید در جایگاه خود نقش ایفا کنند.

دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی به اجرای پایلوت موفق در استان قم در زمینه ماموگرافی اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی در این زمینه، کیفیت پایین تصاویر ماموگرافی بود که مشکلات زیادی را برای خانم‌ها به همراه داشت که در این پایلوت با استفاده از هوش مصنوعی، سرعت پاسخگویی پنج برابر افزایش و هزینه‌ها به نصف کاهش یافت.

وی در پایان بر لزوم تطبیق پتانسیل‌های علمی کشور با نیازهای حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: باید این توانمندی‌ها را در حوزه سلامت به‌کار گیریم تا بتوان در فضای کسب‌وکار، هزینه‌های بیمه را کاهش داد و از حمایت‌های دولت برای تأمین مالی بهره‌مند شد. در این راستا شرکت‌ها باید در فضای هوش مصنوعی رشد کرده به شرکت‌های بزرگ متصل شوند تا بتوان با رهبری مناسب و همکاری با این شرکت‌ها، پروژه‌ها را پیش برد.

گفتنی است، «دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی» که روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه امسال با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور در مرکز همایش های ایران آغاز به کار کرد تا روز جمعه 26 اردیبهشت ماه به کار خود ادامه می دهد.

 

  • گروه خبری : ریاست,اطلاعیه ها,روزشمار

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید