ریاست
جلسه مشترک گروه تخصصی حقوق سلامت و طب سنتی
جلسه مشترک گروه تخصصی حقوق سلامت و طب سنتی جهت بازنگری درس دو واحدی طب ایرانی و مکمل با حضور مدیران و صاحب نظران برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، جلسه مشترک گروه تخصصی حقوق سلامت و طب سنتی جهت بازنگری درس دو واحدی طب ایرانی و مکمل، در روز سه شنبه مورخ 1403/08/15 از ساعت 7:30 الی 9:30، با حضور 22 نفر از اعضای هیات علمی، 4 نفر از فرهنگستان علوم پزشکی(کارگروه سبک زندگی طب سنتی و ایرانی)، 5 نفر از اساتید، پژوهشگران و فعالان حوزه طب سنتی، ایرانی و مکمل و 13 نفر از اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، در سالن کنفرانس دانشگاه برگزار گردید.
دکتر حاجی آخوندی، پس از ابراز خرسندی از حضور و تشکیل جلسه در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، ضمن معرفی کارگروه سبک زندگی طب سنتی در فرهنگستان علوم پزشکی، به اهمیت بالای توجه به سبک زندگی و اصلاح آن از دیدگاه اسلام و طب سنتی پرداختند و بیان نمودند که این کارگروه در مسیر تولد و راه اندازی می باشد. همچنین ایشان مجموعه حاضر را نیازمند یک نقشه راه برای تعامل سازنده دانستند و پیشنهاد برگزاری یک دوره پودمانی مشترک فیمابین فرهنگستان علوم پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، در زمینه آموزش سبک زندگی از نگاه طب ایرانی و مکمل را ارائه نمودند.
دکتر اسلامی تبار عضو هیئت علمی و مدیر گروه حقوق سلامت دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، ضمن ارائه گزارشی از پیشینه دانشگاه و شروع به کار آن از سال 1395 با 7 گروه علمی، گروه حقوق سلامت دانشگاه را یکی از فعالترین گروه های دانشگاه معرفی نمودند که در طی 8 سال فعالیت دانشگاه، با برگزاری 8 کنفرانس بینالمللی برای معرفی دانشگاه در هر سال شعاری را هدفگذاری نموده و به مسائل جاری و نیاز جامعه علمی و صنعتی پرداخته است. همچنین این گروه با دارا بودن بیش از 17 نفر به عنوان اساتید وابسته گروه، در کنار کنفرانس های فوق، اقدام به برگزاری 2 مدرسه تابستانی، 4 کارگاه آموزشی، 2 پودمان آموزشی و راه اندازی مجله علمی حقوق و سلامت نموده است.
ایشان در ادامه گزارشی را از روند اجرایی 14 دوره درس دو واحدی طب ایرانی و مکمل ارائه نمودند که در مجموع 62 هزار نفر موفق به گذراندن این دو واحد از سال 1398 تاکنون از سراسر کشور شده اند. شایان ذکر است پس از گذشت این مدت، نیاز به بازنگری در سرفصلهای مهم پیشگیری، تشخیص و درمان و همچنین توجه به الزامات قانونی، سیاستگذاری و امور نظارتی احساس شده و از همه صابنظران جهت این امر، دعوت به عمل می آید.
همچنین با توجه به فعالیتهای علمی انجام شده در گروه حقوق سلامت دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، کوریکولوم راه اندازی دکترای تخصصی رشته طب تلفیقی، آماده ارائه می باشد.
در مورد فعالیت پژوهشی در زمینه برگزاری واحدهای طب سنتی که منجر به ارائه مقاله شده است، فرآیندی صورت گرفته و طی این فرآیند پژوهشی در سال 1402، ضمن دریافت بازخورد از دانشجویان و بررسی نمرات پیش آزمون و پس آزمون، دو خروجی بازپاسخ استخراج گردید که درخواست بازنگری محتوای دوره و پیشنهاد کارآموزی یک ماهه، مهمترین خروجی نظرات دانشجویان بوده است.
دکتر رضایی زاده، مدیر گروه آموزشی مبانی طب ایرانی و مکمل، ضمن تایید نیاز به بازنگری سرفصلهای ارائه شده در دوره دو واحدی طب ایرانی و مکمل، به بررسی پیشینه راه اندازی درس دو واحدی در سال 1398 پرداختند و وجود حاشیه های بسیار در ارتباط با این رشته را باعث دقت نظر بیشتر در تدوین و اجرای آن دانستند. ایشان در مورد مجموعه 6 جلدی طب ایرانی و مکمل، این اثر را حاصل فعالیت یک گروه متشکل از 22 نفر و ویرایش آن را نتیجه کار گروهی 16 نفر از متخصصان و کارشناسان اعلام نمودند. 70 درصد مطالب علمی این مجموعه، مطالب مشترک و مفید برای کلیه رشته ها و 30 درصد دیگر، به تناسب ارتباط رشته ای میباشد. همچنین سه فصل از این کتاب به صورت اختیاری تعریف شده است.
در ادامه ایشان از برگزاری سمپوزیوم بین المللی سیاستگذاری طب سنتی در ایران با همکاری WHO در ایران و به زودی خبر دادند.
دکتر فرتوکزاده، عضو گروه طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی، کار علمی بر روی مساله سبک زندگی را بسیار حیاتی و اساسی خواندند و مطالعه بر روی شش ضرورت مهم در ایجاد سلامت و تندرستی انسان را در دستور کار کارگروه فرهنگستان علوم پزشکی اعلام کردند تا با ترجمه و باز تالیف آن در اختیار عموم مردم قرار گیرد.
نظر دهید