• 1402/06/08 - 06:31
  • بازدید: 553
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاونت بین‌الملل

دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در زمینه توانمند سازی اساتید و دانشجویان در حوزه هوش مصنوعی پیشگام است

نخستین پنل بحث و گفتگو در دومین روز برگزاری همایش 2023 AMEE با موضوع "Artificial Intelligence and Health Profession Education " با حضور دکتر احسان طوفان نژاد، دکتر محمدرضا مومن زاده، خانم دکتر هانیه زهتاب و دکتررحیم مرادی به عنوان اعضای پنل برگزار شد.

 

دکتر احسان طوفان‌نژاد به عنوان رئیس این پنل با اشاره به اهمیت انکارناپذیر استفاده از هوش مصنوعی گفت: امروز باید بدانیم که چطور می‌توانیم از اثرات مثبت هوش مصنوعی استفاده کنیم.

دکتر طوفان‌نژاد با ارائه خلاصه‌ای از مطالب مطرح شده افزود:

یکی از نکات مهمی که درباره این موضوع مطرح شد بحث Strong AI و Weak AI است و این که بدانیم آیا دوران Weak AIتمام شده و در حرکت به سمت Strong AI هستیم. 

از نکات بسیار مهم دیگری که در این پنل مورد توجه قرار گرفت مساله AI Education یا AI for Education بود. در واقع یادگیری فناوری، یادگیری با فناوری یا یادگیری از فناوری از مباحث مهم و جدی در فلسفه تکنولوژی آموزش و فناوری است. 

از دیگر موضوعات مطرح شده درباره استفاده از هوش مصنوعی در آموزش علوم پزشکی، بحث ادغام هوش مصنوعی در برنامه ریزی درسی است. باید بدانیم که بحث استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه بسیار مهم است زیرا ما عملا به دنبال تربیت نسل آینده هستیم. با کمک هوش مصنوعی باید بتوانیم به یک سری سوالات درباره برنامه درسی پاسخ دهیم. در واقع ابعاد مختلف استفاده از هوش مصنوعی چه به صورت پنهان چه به صورت آشکار که لازم است در بحث آموزش در نظر داشته باشیم و این که چه تدریس کنیم، چه زمانی تدریس کنیم و چگونه تدریس کنیم. 

یکی دیگر از مهمترین مسائل درباره هوش مصنوعی، بحث اخلاق در هوش مصنوعی است. چرا اخلاق مهم است؟ اگر اخلاق در هوش مصنوعی را اشتباه بگیریم همه چیز در مورد هوش مصنوعی اشتباه پیش خواهد رفت. پس باید مطمئن شویم که از هوش مصنوعی به صورت اخلاقی استفاده می‌کنیم. 

دکتر طوفان‌نژاد تاکید کرد بسیار مهم است که دانشگاه‌ها در مورد استفاده اساتید و دانشجویان از هوش مصنوعی سیاست مشخص و واضحی داشته باشند. ما باید بدانیم از هوش مصنوعی چه انتظاری داریم و در واقع قرار است چه مساله‌ای را در محیط‌های آموزشی و یادگیری حل کند.

در پایان دکتر طوفان‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین شود؟ گفت: می‌توانیم به این سوال این طور پاسخ دهیم که هوش مصنوعی جایگزین انسان نمی‌شود اما انسان‌هایی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند قطعاً جایگزین انسان‌هایی می‌شوند که از آن استفاده نمی‌کنند. 

دکتر محمدرضا مومن‌زاده مدیرگروه هوش مصنوعی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند ضمن پرداختن به مسائل مطرح شده گفت: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در زمینه توانمند سازی اساتید و دانشجویان در حوزه AI پیشگام است. در حال حاضر این دانشگاه دوره‌های مختلفی در مورد موضوعات مربوط به هوش مصنوعی دارد و در تلاش هستیم که چندین تک درس در مورد کاربرد هوش مصنوعی در علوم پزشکی به دروس رشته آموزش پزشکی اضافه کنیم. 

دکتر مومن زاده در ادامه گفت: هوش مصنوعی در حوزه‌های مرتبط با سلامت، ترکیبی از رشته‌های علمی متعدد از جمله ریاضیات، آمار و علوم کامپیوتر است و در آموزش پزشکی با روش‌های آماری ساده مانند PCA یا رگرسیون آغاز می‌شود و به شکبه‌های پیشرفته مانند شبکه‌های عصبی عمیق که در واقع از شبکه‌های عصبی انسان الهام گرفته شده، می‌رسد. 

در واقع در آموزش پزشکی تلفیق پردازش زمان طبیعی و شبکه‌های عصبی عمیق برای تشخیص متون می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. مانند پیدایش ChatGPT که در نتیجه تلفیق Natural language Processing و شبکه‌های عصبی عمیق است. 

وی همچنین خاطرنشان کرد که فراگیری می‌تواند به بهترین شکل خود از طریق ابزارهای هوش مصنوعی از جمله ChatGPT روی دهد. این نرم افزا در زمینه شخصی‌سازی فوق‌العاده ظاهر شده به این صورت که فراگیر می‌تواند با توجه به سطح معلومات و دانش و علاقه خود، با این ربات گفتگو کند و پاسخ سوالات خود را دریافت کند. علاوه بر این تجزیه تحلیل و تفسیر دقیق و همه جانبه حجم فوق‌العاده زیادی از اطلاعات را با استفاده از فناوری ChatGPT داریم. 

در ادامه دیگر اعضای حاضر در پنل به بحث و گفتگو در این زمینه پرداختند.

  • گروه خبری : امور بین الملل

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید