• 1401/05/11 - 12:08
  • بازدید: 1049
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاونت امور بین الملل

دومین اجلاس معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های تابعه برگزار شد

اجلاس معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با محوریت مرجعیت علمی و بین‌المللی سازی در عرصه تحقیقات و فناوری در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

 

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند-دکتر محمدحسین نیکنام، مدیر کل همکاری‌های بین الملل وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت بین‌المللی سازی نظام سلامت اعلام کرد: ارتباطات بین المللی و ارتقاء همکاری با دیگر کشورها به ویژه همسایگان از اولویت های نظام جمهوری اسلامی و از تاکیدات مقام معظم رهبری است. وی بین المللی سازی در نظام سلامت را فرصت و غنیمتی ارزشمند برشمرد و افزود: نظام سلامت کشور به دلیل برخورداری از ظرفیت های بسیار بالا هم درس‌های آموختنی زیادی برای دنیا دارد و هم می تواند تجربیات بین المللی را بومی سازی کند، بنابراین وزارت خانه برای بهره گیری از این ظرفیت و سازماندهی آن اقداماتی را انجام داده است.

در ادامه این نشست دکتر بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان‌های تابعه در سالن دارالفنون دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: تا کنون جمهوری اسلامی ایران به پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه سلامت رسیده است و یکی از پیشرفته ترین نظام‌های سلامت به شمار می‌رود و حوزه سلامت ما از قوی‌ترین حوزه‌ها در منطقه است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور با تاکید بر لزوم تقویت حوزه بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: در دانشگاه بسیاری از فعالیت‌ها می‌تواند پیوست بین‌الملل داشته باشد. همه زیرساخت‌ها در حوزه سلامت تکمیل است ونیازمند ایجاد مدیریت و سیستم هستیم. دکتر عین‌اللهی بر لزوم آمایش در بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها تاکید و تصریح کرد: هر منطقه از کشور دارای مزیت‌های خاص خود است و بومی سازی و ارتقای آموزش در بین‌المللی سازی اهمیت دارد. وزیر بهداشت ادامه داد: وقتی از بین‌المللی سازی سخن می‌گوییم همه توجهات به سمت جذب دانشجو معطوف می‌شود در حالی که جذب دانشجوی خارجی یکی از ارکان مهم بین‌المللی سازی‌است اما تنها رکن نیست. دکتر عین‌الللهی با بیان اینکه باید جذب دانشجوی خارجی با برنامه و هدفمند باشد، تصریح کرد: باید به گونه‌ای هدف گذاری کنیم که یک دانشجوی خارجی پس از دوران تحصیل خود به مبلغ ایران تبدیل شود. وی با اشاره به وضعیت کشورهای توسعه یافته در حوزه علم و فناوری گفت: باید از دانشمندان برای توسعه علمی تظام سلامت دعوت کنیم.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه باید زیرساخت‌های بین‌المللی سازی ایجاد شود گفت: با همکاری وزارت امور خارجه می‌توان در حوزه سلامت از طریق سفارت‌خانه‌ها و کنسول‌گری‌ها دیپبماسی سلامت را توسعه داد. وی افزود امروزه دیپلماسی سلامت یکی از راه‌های ارتباطی با جامعه جهانی‌ست و اکثر کشورها مشتاق ارتباطات با این حوزه هستند و در این راستا راه‌اندازی معاونت سلامت در وزارت امور خارجه می‌تواند مسیر همکاری‌های مشترک را هموار کند.

دکتر عین‌اللهی با بیان اینکه هر دانشگاه باید شناسنامه سیاستی خود را ارائه کند افزود: دانشگاه‌ها برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ارائه می‌دهند و دیدگاه ما این است هیچ مرزبندی بین‌ دانشگاه‌های کشور وجود نداد و هر دانشگاهی باتوجه به ظرفیت‌ها و امکانات پتانسیل توسعه دارند. در نهایت ایشان موضوع بین‌المللی سازی و لزوم سرمایه گذاری روسای دانشگاها و هماهنگی واحدهای دانشگاه با وزارت و هماهنگی دانشگاه‌ها با یکدیگر در پروژه‌های مشترک را از ضروریات موفقیت در این مسیر عنوان نمود. ایشان همچنین به پشتیبانی و آمادگی وزارت در بخش‌های بودجه و تشکیلاتی، نیروی انسانی و .. با هدایت دکتر نیکنام اشاره نمودند.

همچنین، پوستر فعالیت‌های بین‌المللی پنج‌ساله دانشگاه نیر تهیه و در این نشست در کنار سایر پوسترها ارائه شد.

  • گروه خبری : امور بین الملل

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید