• 1403/04/02 - 12:37
تازه های هوش مصنوعی

آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین پزشکان شود؟ بررسی دیدگاه‌های فعلی و آینده

هوش مصنوعی (AI) به‌ویژه مدل‌های یادگیری عمیق در حال تغییر چهره‌ی حوزه‌های مختلف پزشکی، از جمله رادیولوژی و تشخیص بیماری‌ها هستند. دکتر بروس دارو، مدیر موقت دیجیتال و اطلاعات سلامت در سیستم بهداشتی مونت ساینای، معتقد است که در مواردی که دقت پزشکان و هوش مصنوعی تقریباً یکسان است، برخی از مراقبت‌های بالینی ممکن است به هوش مصنوعی منتقل شود. او مثالی از تشخیص یک راش پوستی ارائه می‌دهد که در آن بیمار می‌تواند با استفاده از یک اپلیکیشن هوش مصنوعی که دقتی مشابه با پزشک دارد، درمان را همان روز دریافت کند و نیازی به انتظار برای ملاقات با متخصص نداشته باشد.

در حالی که بسیاری از پروژه‌های هوش مصنوعی در حال حاضر برای کمک به پزشکان و بهبود دقت و سرعت تشخیص‌ها طراحی شده‌اند، دارو بر این باور است که در طول زمان، برخی از وظایف پزشکان به تدریج توسط هوش مصنوعی انجام خواهد شد. این تحول به ویژه در حوزه‌های شناسایی الگوها و مدل‌های پیش‌بینی رخ خواهد داد. با این حال، نقش پزشکان همچنان در طولانی مدت حیاتی باقی خواهد ماند و هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار کمکی قدرتمند در کنار آنان عمل خواهد کرد.

اگر یک پزشک و یک برنامه هوش مصنوعی هر دو دقت ۹۵ درصدی داشته باشند، تفاوت‌های مهمی میان آن‌ها وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. در این مقاله به بررسی این تفاوت‌ها و نقش هوش مصنوعی در آینده پزشکی می‌پردازد.

سرعت و دسترسی

یک برنامه هوش مصنوعی می‌تواند تشخیص‌های سریع‌تری ارائه دهد. مثلاً، برای مشاهده یک ضایعه متخصص پوست ممکن است لازم باشد ۵ تا ۱۰ روز منتظر بماند، اما یک برنامه AI می‌تواند در همان روز به شما کمک کند.

تجربه کاربری

هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعاتی در مورد داروها و شرایط پزشکی به شیوه‌ای ارائه دهد که برای کاربران قابل درک‌تر باشد، به خصوص از طریق مدل‌های تولیدی که اطلاعات را خلاصه و ساده می‌کنند.

افزایش بهره‌وری پزشکان

اکثر کاربردهای فعلی AI برای کمک به پزشکان طراحی شده‌اند، نه جایگزینی آن‌ها. مثلاً، یک رادیولوژیست می‌تواند از ابزارهای AI برای تحلیل تصاویر استفاده کند که به او کمک می‌کند سریع‌تر و دقیق‌تر تشخیص دهد.

پتانسیل جایگزینی در آینده

در بلندمدت، ممکن است برخی وظایف پزشکان به برنامه‌های AI منتقل شود، به ویژه در زمینه‌هایی که نیاز به تشخیص الگوها دارند، مانند تشخیص تاول های پوستی.

محدودیت‌ها و نقش مداوم پزشکان

در حالی که AI می‌تواند در تشخیص و درمان کمک کند، پزشکان همچنان نقش مهمی در مراقبت‌های پزشکی و تصمیم‌گیری‌های بالینی خواهند داشت. هوش مصنوعی بیشتر به عنوان یک ابزار تقویتی برای بهبود دقت و کارایی پزشکان عمل می‌کند.

هوش مصنوعی و پزشکان هر دو می‌توانند با دقت بالایی تشخیص دهند، اما تفاوت‌های اساسی در نحوه ارائه خدمات و نقش‌های آن‌ها وجود دارد. در حالی که AI می‌تواند سرعت و دسترسی به مراقبت‌های پزشکی را بهبود بخشد، وجود پزشکان همچنان برای تصمیم‌گیری‌های پیچیده و مراقبت‌های جامع از بیماران ضروری هستند.

منبع: کلیک کنید.

• گروه خبری : تازه های هوش مصنوعی