رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس در دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی:
طرح ملی هوشمصنوعی در مجلس به تصویب رسید
رئیس فراکسیون هوشمصنوعی مجلس شورای اسلامی از تصویب طرح ملی هوشمصنوعی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد و گفت: این طرح به زودی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند-رضا تقی پور، عصر چهارشنبه 24 اردیبهشتماه 1404، در افتتاحیه «دومین کنگرهی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» با اشاره به اهمیت هوشمصنوعی در کشور افزود: ضروری است که در توسعه این فناوری برای رقابت با کشورهای پیشرفته جهان تسریع صورت گیرد.
وی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به حکمرانی هوشمصنوعی در کشور، خاطرنشان کرد : با توجه به مطالبه مقام معظم رهبری از دولت و دستاندرکاران کشور در خصوص توسعه هوشمصنوعی، جمهوری اسلامی باید در توسعه این فناوری، جزو ۱۰ کشور نخست جهان و پیشگام در منطقه باشد.
تقیپور گفت: هوشمصنوعی به تعبیر بسیاری از متخصصان، پدیدهای حتی بزرگتر از اینترنت است و در آینده نزدیک تحولاتی عظیم در حوزههای مختلف خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه درحالحاضر، شاهد استفادههای متعددی از هوشمصنوعی در حوزه پزشکی در کشور هستیم، از سیستمهای دستیار هوشمند در خودمراقبتی توسعه یافته که در دانشگاه علوم پزشکی ایران به کار گرفته شده و نیز روش هایی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران با کمک هوشمصنوعی به منظور کاهش مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی در حال گسترش است، نام برد.
رئیس فراکسیون هوشمصنوعی مجلس افزود: همچنین در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تلاشهایی در زمینه کاهش تداخلات دارویی با استفاده از هوشمصنوعی صورت گرفته است که این اقدامات، هرچند که تنها گوشهای از پیشرفتهای کشور در این حوزه هستند، اما نشاندهنده حرکتهای رو به جلو در این زمینه به شمار می روند.
وی همچنین بر لزوم تأمین زیرساختهای مناسب برای توسعه هوشمصنوعی تأکید کرد و گفت: برای توسعه هر کسبوکار کوچک یا بزرگ در این حوزه، تأمین زیرساختهای مناسب ضروری است. در حال حاضر، تأمین این زیرساختها بهتنهایی برای دانشگاهها و دیگر نهادها امکانپذیر نیست. بنابراین، باید از طریق بخش خصوصی و اپراتورهای هوشمصنوعی این زیرساختها تأمین شود.
این نماینده مجلس به ظرفیتهای بالای دانشگاهها در زمینه هوشمصنوعی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در دانشگاههای کشور، رشتههای هوشمصنوعی و یادگیری ماشین در مقاطع دکتری تدریس میشود و دانشآموختگان برجستهای در این حوزه در اختیار داریم که این سرمایههای انسانی میتوانند، نقشی کلیدی در پیشبرد اهداف کشور در زمینه هوشمصنوعی ایفا کنند.
وی به تصویب سند هوشمصنوعی در سال ۱۴۰۲ در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: این سند بهعنوان یک نقشهراه، مبنای کار سازمان ملی هوشمصنوعی در تسریع فرآیندهای اجرایی و ساماندهی این فناوری خواهد بود.
تقیپوردر ادامه سخنان خود از تلاشهای این فراکسیون برای توسعه هوشمصنوعی در سطح ملی و جهانی خبر داد.
وی در ادامه به اهمیت حمایت از کسبوکارها و توسعه کاربردهای هوشمصنوعی در بخشهای مختلف اشاره کرد و افزود: ما در حال حاضر شاهد حضور کسبوکارهای زیادی در حوزه هوشمصنوعی هستیم و یکی از اولویتهای ما، حمایت از توسعه کاربردهای این فناوری در محورهای مختلف شامل پزشکی، حملونقل، انرژی، ارتباطات و زیرساختهاست که باید به آنها پرداخته شود.
رئیس فراکسیون هوشمصنوعی مجلس با دعوت از نخبگان و متخصصان برای ارائه پیشنهاد در این زمینه اظهار داشت: ما از نظرهای همه متخصصان و کاربران مختلف استقبال میکنیم. علاقهمندان میتوانند از طریق مرکز پژوهشهای مجلس یا نمایندگان خود، پیشنهاداتهای خود را در زمینه این طرح ملی ارائه دهند. این طرح، بهعنوان طرح پایه و مبنایی است و ما قطعاً به برنامههای مختلفی نیاز داریم تا در راستای توسعه هوشمصنوعی در کشور پیش برویم.
وی در ادامه به برنامه پنجسالهی دولت در حوزه هوشمصنوعی اشاره کرد و گفت: دولت تکلیف دارد که برنامهای در قالب برنامه پنجساله برای توسعه هوشمصنوعی ارائه دهد که ظاهراً در حال بررسی آن است. امیدواریم با این گامهای بلند، شاهد پیشرفتهای بیشتری در آینده باشیم.
تقیپور در ادامه به چالشهایی که در یک سال گذشته در مسیر پیشرفت هوشمصنوعی در کشور وجود داشته است، اشاره کرد و افزود: هر چند که از پیشرفتهای یک سال گذشته در این مسیر به دلایلی همچون تغییر دولت و اتفاقاتی که در کشور افتاد، راضی نبودهایم، اما همچنان به دنبال پیشرفت هستیم و امیدواریم در سالهای آینده شاهد تحولات اساسی در این زمینه باشیم.
وی همچنین بر لزوم حمایت و همکاری بیشتر در زمینه کاربردهای هوشمصنوعی در حوزهی علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: در مجلس آمادگی کامل داریم تا از تمامی پیشنهادها در این عرصه حمایت کنیم و امیدواریم متخصصان و مدیران این حوزه از این فرصتها بهرهبرداری کنند.
تقیپور با اشاره به ظرفیت بالای کشور در توسعه کاربردهای هوشمصنوعی افزود: آمار بالای مشارکت در«دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» نشاندهنده پتانسیل و ظرفیت بسیار بالای کشور در زمینه توسعه کاربردهای هوشمصنوعی است. خوشبختانه، در حوزههای مختلف، مخصوصاً در دانشگاههای فنی و صنعتی، فعالیتهای گستردهای در حال انجام است که توسعه دانش و لایههای عمیقتر این فناوری را دنبال میکند.
وی در پایان با تشکر از استادان، دانشجویان و تمامی مشارکتکنندگان در این کنگره گفت: استادان، محققان ،دانشجویان و مشارکتکنندگان در این کنگره با حضور و مشارکت فعال خود، نشان دادهاند که کشورمان در مسیر توسعهی هوشمصنوعی از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است.
گفتنی است، «دومین کنگره بینالمللی هوشمصنوعی در علوم پزشکی» که روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه امسال با حضور جمعی از متخصصان داخل و خارج کشور در مرکز همایش های ایران آغاز به کار کرد تا روز جمعه 26 اردیبهشت ماه به کار خود ادامه میدهد.
نظر دهید