معاونت بینالملل
حضور دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در بیست و هشتمین اجلاس کشورهای عضو گروه پنج با موضوع سلامت زنان و خانواده
بیستوهشتمین اجلاس کشورهای گروه پنج با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، سازمان جهانی بهداشت و نمایندگان کشورهای عضو با موضوع سلامت زنان و خانواده از ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۲ در تهران برگزارشد.

هدف کلی این نشست بررسی راهکارهای مشترک ارتقای سلامت زنان و خانواده و اهداف اختصاصی آن بررسی آخرین وضعیت شاخصها، برنامهها و دستاوردهای سلامت زنان، بررسی مهمترین چالشها و تهدید کنندههای سلامت زنان در کشورهای عضو و بررسی مهمترین رویکردها و برنامههای آتی و چشم انداز سلامت زنان در سطح منطقه بیان شد.
دکتر محمدحسین نیکنام، مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت، در آیین افتتاحیه این اجلاس، اظهار کرد: بررسیها بیانگر این است که سلسله جلسات گروه پنج که در دولت سیزدهم جمهوری اسلامی برگزار میشود از تعمیق همکاری میان اعضا حکایت میکند. مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت با بیان اینکه بیستوهشتمین اجلاس کشورهای گروه پنج با موضوع سلامت و خانواده برگزار میشود، گفت: زنان را باید ستون یک خانواده طبیعی که از زن، مرد و فرزندان تشکیل میشود، در نظر گرفت. وی با بیان اینکه سلامت اقسام متفاوتی دارد که سلامت معنوی، یکی از این موارد است، ادامه داد: سلامت معنوی با توجه به ابعاد مختلف معنویت ایجاد میشود. سلامت معنوی از اهمیت فراوانی برخوردار است و با وجوه دیگر سلامت ارتباط دارد.
دکتر نیکنام با بیان اینکه «سلامت اجتماعی» از دیگر وجوه سلامت است، افزود: سلامت اجتماعی باید در کانون توجه قرار گیرد و با توجه به اهمیت این مولفه، جلسهای با موضوع سلامت اجتماعی در اجلاس گروه پنج برگزار میشود.
دکتر جعفر حسین، نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران با بیان این که بیست و هشتمین اجلاس گروه پنج دستاوردهای مفید و درسهای زیادی برای اعضا و سلامت منطقه به همراه داشته، اذعان داشت: این نشست بسیار مفید، کاربردی، کارآمد و راهبردی بوده همچنین دیدار هیاتها از نزدیک، علیالخصوص دیدار با همسر ریاست جمهوری، حمایتها و رهنمودهای ایشان از دستاوردهای مهم این اجلاس بود.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران بیان داشت: توانستهایم با مدیر جدید منطقهای سازمان بهداشت جهانی ارتباط بگیریم تا شاهد اعلام تعهد عمیق وی به سلامت زنان و مادران باشیم.وی اضافه کرد: درس های زیادی از اعضای اجلاس، با تنوع بسیار گسترده آموختیم. اجلاس بیست و هشتم گروه پنج فرصت فوق العاده ای برای توسعه مباحث مربوط به سلامتی خانواده و زنان بود.
ایشان با ابراز خرسندی از پیوستن ازبکستان به گروه پنج، بیان داشت: کشورهای گروه پنج در زمینه سلامت عمومی تاثیر زیادی در توسعه روابط جنوب، جنوب دارد. خوشبختانه تعهدی که ایران، وزیر بهداشت ایران و رییس دبیرخانه گروه پنج به این گروه دارند، تزلزل ناپذیر است.
دکتر جعفر حسین بیان کرد: کشورهای عضو عامل تغییر در بهداشت و سلامت زنان و مادران منطقه هستند و میتوانند در جهت اجرای مصوبات و هماهنگیها کوشاتر باشند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: گروه پنج فرصت و امیدی برای رفع چالش های سلامت در منطقه ایجاد کرده و امید است در زمینههای مختلف از جمله بحث واکسیناسیون و توسعه خدمات اولیه بهداشتی در منطقه بکوشد.