• 1399/11/30 - 13:49

گزارش روز دوم از پنحمین کنگره سلامت مردان

دومين روز از  پنجمین کنگره سلامت مردان به صورت کاملاً مجازی توسط دانشگاه علوم پزشکی مجازی برگزار شد و آدرس vc1.vums.ac.ir/salamat  برای شرکت در برنامه در اختیار دانشجویان و اعضای هیأت علمی قرار گرفته است و همچنین امکان دسترسی به پخش زنده برنامه­ ها از طریق آپارات به آدرس https://www.aparat.com/vums/live  برای عموم علاقمندان فراهم است.

پس از قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی ایران دکتر محمد جواد کبیر دکتری تخصصی PhD مدیریت سلامت دانشیار گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی و رئیس مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گلستان بصورت مجازی سخنرانی خود را در خصوص اهمیت و ضرورت پوشش خدمات سلامت مردان در بسته بیمه پایه سلامت ارائه نمودند و پس از ایشان دکتر علی دل پیشه استاد اپیدمیولوژی گروه اپیدمیولوژی ، دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی های سلامت روانی- اجتماعی سالمندان در دوران اپیدمی کرونا را مطرح کردند.

برنامه روز دوم در قالب 2 نشست که هریک شامل 2 پانل بودند ادامه یافت.

نشست اول تحت عنوان وبینار سلامت مردان- سالمندی شامل دو پانل بود که پانل اول با عنوان سلامت روان و نیازهای روانی سالمندی با سخنرانی دکتر مصطفی حمدیه روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد و در ادامه به ترتیب دکتر شهاب بنی هاشم روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان سالمندی و کووید19، دکتر علی خردمند روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان افسردگی سالمندی، دکتر علیرضا شمسی روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان اختلالات خواب در سالمندان، دکتر آزاده مظاهری روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان عوامل مرتبط با کیفیت روابط جنسی با تاکید بر دوره پاندمی کرونا، دکتر مروارید نیشابوری روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان مشکلات مربوط به عدم رضایتمندی زناشویی و کرونا ویروس و دکتر سمیه معتضدیان روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان اختلالات شناختی خفیف مطالب خود را ارایه دادند.

پانل دوم نشست اول با عنوان بیماری های شایع در سالمندان که شامل 5 سخنرانی بود با موضوع دمانس توسط دکتر پریسا طاهری متخصص سالمندی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد و به ترتیب دکتر محمد حسین حیدری متخصص بیولوژی و علوم تشریحی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان بازتوانی سالمندان، دکتر مرسده کروندی متخصص قلب و عروق-فلوشیپ اکوکاردیوگرافی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان پرفشاری خون، دکتر شبنم شاهرخ متخصص داخلی –فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان یبوست و دکتر هنگامه عبدی متخصص داخلی- فوق تخصص غدد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطالب خود را مطرح نمودند.

نشست دوم برنامه تحت عنوان سلامت مردان –تروما و حوادث در قالب 2 پانل برگزار شد. پانل اول با عنوان وقوع حوادث برای سالمندان و پیشگیری از آن با ارایه دکتر حوریه شمشیری میلانی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان ریسک فاکتور های وقوع حوادث در سالمندان و راه های پیشگیری از آن ها آغاز شد و در ادامه به ترتیب دکتر علی حسین زینال زاده متخصص پزشکی اجتماعی، فلوشیپ طب سالمندان و عضو هیات علمی دانشگاه  علوم پزشکی تبریز با عنوان پیشگیری از زمین خوردن در افراد سالمند، دکتر مریم محسنی متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان سلامت بینایی و سالمندان و ودر نهایت دکتر زهرا محتشم امیری فلوشیپ سالمندان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم چزشکی گیلان با عنوان سالمندان و حوادث جاده ای، چالش ها و راه حل ها مطالب خود را ارایه دادند.

پانل دوم نشست دوم با عنوان پانل حوادث طبیعی با 6 سخنرانی که با سخنرانی دکتر محمد اسماعیل مطلق استاد دانشگاه علوم پزشکی اهواز، سرپرست دفتر مدیریت خطر بلایا در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با عنوان مروری بر حوادث و بلایای سال  99 آغاز، و به ترتیب با سخنرانی  دکتر عباس استاد تقی زاده عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر گروه حوادث و بلایا با عنوان مروری بر دلایل عدم مشارکت مردان در مدیریت خطر و بلایا، دکتر علی نصیری استادیار گروه سلامت در حوادث و بلایا و پدافند غیرعامل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله( عج) با عنوان نقش مردان در آمادگی و پاسخ به حوادث و بلایا، دکتر غلامرضا معصومی عضو هیات علمی طب اورژانس و سلامت و در حوادث و بلایا، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با عنوان آسیب پذیری مردان در حوادث و بلایا: با نگاهی بر کووید19، دکتر یوسف اکبری شهرستانکی عضو هیات علمی گروه فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با عنوان نقش مردان در پیشگیری و کاهش خطر حوادث و بلایا  و دکتر هما یوسفی خوش سابقه دانشجوی دکترای تخصصی سلامت در حوادث و بلایا کارشناس دفتر مدیریت خطر بلایا در وزارت بهداشت با عنوان افق های پژوهش در حوزه سلامت مردان در حوادث و بلایا خاتمه یافت.

در پایان روز دوم  یک کارگاه آموزشی پولیپ های کولون و تومور های کلیه اجرا شد که علاقمندان جهت ورود می بایست به آدرس http://vc1.vums.ac.ir/salamat2  وارد شوند. در این کارگاه برای گروه هدف در رشته  آسیب شناسی 3 امتیاز، بیماریهای داخلی 25/2 امتیاز و ارولوژی 5/1 امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شد.

در پایان هر نشست 10 دقيقه زمان به پرسش و پاسخ اختصاص یافت و امکان طرح سؤالات با ارائه دسترسي ميكروفن به داوطلبين و از طریق پنل گفتگو در برنامه ادوبی کانکت و آپارات فراهم بود.

لازم به ذکر است که در این نشست ها بیش از 800 نفر شرکت کننده مجازی در  برنامه Adobe Connect از طریق لینک: http://vc1.vums.ac.ir/salamat   و بیش از 220 نفر شرکت کننده مجازی از طریق لینک: http://vc1.vums.ac.ir/salamat2   حاضر شدند و بیش از75  نفر بیننده لینک مربوط به پخش زنده کنگره در آپارات بودند.